Filmkväll dårå! :)


Dagliga inlägg

Finns det inte mycket av här =)

Jag är rätt ny på det här med att blogga men skriver lite nu och då när andan faller på så att säga.

Ett litet boktips - "tio tankar om mat" av Bodil Jönsson med son (minns inte hans namn just nu och är för lat för att kolla upp det)

Jag har bara läst en liten bit in men kan säga att boken är minst lika tankeväckande som tio tankar om tid. Många tankar blir det =)
Den här handlar såklart om mat och främst hur vi inte riktigt tar oss tid med mat på samma sätt längre. Boken jämför rätt mycket då och nu, hur var det förr i tiden och var det verkligen bättre förr.
Mat idag har i många fall blivit en stressfaktor, något man petar in mellan jobb och fritid. Det tycker jag är väldigt synd för mat är ändå ett alldeles fantastiskt tillfälle att samlas och prata om ditten och datten, slappna av lite, ta det lugnt.

Boken rekommenderas varmt, en tankeställare - för mig iaf.

Nu blir det kvällspromenad.

=)

Raw food - ja tack =)

Ni kanske har hört talas om det senaste inom dietvärlden? Det som ska ge dig smal midja och långt liv - Raw Food, dvs rå mat. Låter kanske inte så upphetsande och det tyckte inte jag heller.

Men vila ögonen på denna somriga skönhet:



Jordgubbspaj med nötskal. Helt rå. =P

Det finns helt klart delar av Raw Food som jag kan tänka mig att anamma helhjärtat. Pajskalet innehåller nötter, dadlar och pyttelite salt. Fyllningen består av jordgubbar, dadlar och lite citronjuice.

Lätt som en plätt!

Receptet hittade jag här:
http://www.stevepavlina.com/blog/2009/06/how-to-make-a-raw-fruit-pie/

Där finns även snyggare bild av pajen.


Det är så man skulle kunna bli religös


Var ute och tog mig en promenad såhär på kvällen. Trevligt sällskap hade jag också av:

mmm Johnny Cash =) me likey


En helt underbar liten promenad blev det, sol, fågelkvitter, regn som hänger kvar i luften och lagom mycket blåst. Mamma natur visar sig från sin bästa sida ikväll gott folk.


På min promenad fick jag syn på detta:


En sådan sak måste ju undersökas så jag knatade bort och hittade "Barnens skog". Hur mysigt som helst, det fanns en liten ingång (pilen) men jag anser mig inte vara riktigt kvalificerad. Fyller ju snart 35 gubevars.


En närbild på stenarna:



Lite oklart vad de kan tänkas fylla för funktion men det ser ju lite trevligt ut.


Men så går jag då där och trivs med mig själv och min omgivning. Tills jag kastar en närmare blick på marken. Vad är det för patetiska, tragiska människor som inte klarar av att SLÄNGA SKRÄP I SOPTUNNA? Det ligger cigarettfimpar, tuggummi, plastpåsar, plastmuggar etc etc osv osv.

Tragiskt.


Så jag blev inte religös - den här gången heller.


Nattinatti


Djurtemat fortsätter

Idag - vår vän haren.

Tog en kvällspromenad och hamnade bakom konstmuseet. Där står det lite statyer och dylikt och gömmer sig, riktigt trevligt att vandra runt där.

Där gömmer sig även....



Vår vän Haren. (visst har jag en jättebra kamera) Den där vita sockerbiten är någon form av konst, den ser mycket bättre ut när man hälsar på den personligen. Den är gjord av någon typ av vit marmor.,

Jag fick med Herr Hare på en bild till, brevid någon sorts "K"...helt säkert så har jag ju fått höra någon gång under min skoltid mer om dessa konstverk men inte kommer jag ihåg det nu inte - tyvärr. Tycker dock att det ser rätt häftigt ut där det hänger lite sådär mitt emellan....



Pilen pekar på Herr Hare dårå...

Sista bilden för kvällen, ett kort lyckas väldigt sällan fånga precis exakt hur det verkligen såg ut, vad det var som gjorde att kameran plockades fram. Det jag kan säga om denna bild är att jag ville fånga färgerna, de var riktigt tjusiga - tro mig =)



Det är allt en rätt fin stad vi bor i ändå =)


Rekord serru =)

Jaja, inte mycket till rekord kanske men idag har jag haft flest besök sedan jag började med bloggen och det är ju skojsigt. Hela 12 personer!

En helt otroligt siffra - 12st - wow.

Stackare.

Jag ska försöka bli bättre på att skriva något intressant - jag lovar.

En uppsats om igelkottar kanske - igelkottar är trevliga djur. Erinaceidae på latin.





...eller kanske inte. Uppsats på ämnet alltså - jag menar inte att de på något sätt skulle vara otrevliga.

Fast man vet ju aldrig vad de gör bakom ens rygg. Taggar har de. Lömska smådjur egentligen.

De planerar säkert något....

Det blir nästa stora Hollowoodfilm med Bruce Willis i huvudrollen. "Igelkottarna anfaller"


Hmm - det är nog dags för undertecknad att krypa till kojs nu.

Natti

Fraktaler

För att i någon mån kanske komma bort lite från "hemmafrustämpeln" tänkte jag idag visa lite snygga fraktaler. Jag har gillat dessa rätt länge nu och brukar bli lite förvånad när jag märker att det finns de som inte vet vad en fraktal är. Så för att hjälpa allmänbildningen lite på traven (nu när man inte ska få läsa upp betygen på Komvux längre...)

En fraktal är:

enligt wikipedia:
"Ett självsimulerande mönster med struktur i alla skalor"

- Glasklart eller hur? :)

För en något längre och kanske mer gripbar förklaring kan du gå hit:
http://www.skane-online.se/fractals/frator.htm#fraktaler

En bild dårå




Vill du se fler snygga fraktaler klicka här:
http://www.fractal-recursions.com/

Fantasilöst inlägg

...En bild av dagens lunch



Det var melon, tomat, gurka, sparris, jordnötter och köttfärsbiffar.

recept:

1 rödlök

riven cheddarost

torkad svamp uppblött i lite mjölk

köttfärs

riven morot

tomatpure

worcestershire sås


Blanda ihop och forma små bullar - eller något annat som ser kul ut, varför inte en älg om du känner dig kreativ. Där det inte står hur mycket är det "sådär lite lagom, så det ser bra ut" som gäller.

Mycket, mycket goda bullar blir det =)


Sista kakbilderna - för den här gången

Först kakbukett - jag mosade ner dem i basilikan och si så bra det blev!



ooooch resten av kakorna - om du tycker det är färre kakor än sist så stämmer det - jag åt upp de fulaste =P



...vilket kanske säger en del

jaja, hade väl aldrig tänkt bli konditor heller :o)

BAKA, BAKA LITEN KAKA

Idag har jag bakat kakor, med glasyr. En utmaning helt klart.

Jag hittade ett recept på choklad kakor på nätet som verkade bra, och det är det nog också men jag är inte världens mest vana bakare så det är lite extra pilligt för mig kanske. Att jag sedan vill ha kakorna EXAKT som jag vill ha dem och inte riktigt kan leva med att de inte blir så gör ju inte saken lättare =p


Men jag jobbar på't.


Nu har jag läst på internet (var annars) om "bukett kakor" - mycket spännande. Självklart måste jag ju prova detta.

Sedan ska det glaseras också - något jag aldrig gjort i hela mitt lilla liv, men det ska ju vara en första gång för allt har jag hört.


Jag testade lite redan igår och då lärde jag mig några saker. Kakorna ska vara relativt tjocka annars blir de stenhårda. Så lite mjöl som möjligt annars blir de stenhårda. Glasyren ska vara rätt tjock annars flyter den bara ut överallt och det blir sååå kladdigt. Sist men inte minst: det är inte bra att äta en massa kakor med sockerglasyr, man ska bara äta en, kanske två. Jag slocknade som ett ljus i soffan igår eftermiddag - på grund av för mycket socker =P

Lite bilder:



"Kakrullare" gör livet lite enklare när man ska göra många kakor - swish så är det klart att lägga på plåten.



Kakor med glasyr - pinnarna (den ena syns inte) är till kakbuketten - jag övar lite =p


Nu är jag sur

Jag skrev precis ett väldans bra inlägg och det försvann, dog, blåste bort.


Så nu blir det inget inlägg bara för det.


Blä, teknik och undertecknad står inte på god fot med varandra idag.


...sedan kan man ju hävda (om man vill) att jag skulle kunnat spara inlägget istället för att bara förhandsgranska. Men det tänker jag icke för jag är sur och därmed vääägrar jag vara logisk.

*sådeså*

Tekannor, tekannor - överallt tekannor

Måste bara visa dessa. När jag skrev mitt senaste inlägg ville jag ha en bild på en tekanna så jag googlade lite och hittade en som passade. Jag föreslår att du bild googlar teapot om du någongång känner dig lite uttråkad.

Tänkt dig en tebjudning på sisådär 1920 talet, fina damer i strikta klänningar har samlats runt en litet bord i någons vardagsrum. Det ska skvallras lite och det ska mumsas gurksnittar och så ska det då drickas lite the. Värdinnan kommer in och placerar stolt detta på bordet:



En hjärtmuskel med tillhörande kedja.

Socker och mjölk någon?

Eller denna:


För katuste endast. =p


Priset för coolaste tekanna går till...*trumvirvel*...



Visst är den supercool?

Det finns hur mycket som helst, detta är bara mina tre favoriter av de jag snubblade över.

Om "morgonstund har guld i mun" - vad har då lunchtid?

"Godmorgon"
Kunde icke somna inatt så jag satt uppe och surfade i köket. Tänkte inte så mycket på det, det blev mörkt så jag tände kökslampan och sedan blev det ljust igen så då släckte jag kökslampan. Vid sisådär femsnåret började jag känna att nu kan jag nog somna och vad händer när man gör så? Pjo man missar nästan hela nationaldagen =(

Nåja, vad är väl en bal på slottet?

Grävde lite i mina gömmor på hårddisken inatt och hittade nedanstående lilla ljuvel, lite småcharmig sådär - tyvärr är den ju på engelska dårå. Från början var det svenska men jag översatte alla mina (inte så jädrans många) berättelser för att lägga upp dem på nätet. Sedan dog datorn och tog de svenska orginalen med sig i graven. Att översätta alltihop en gång till är bara lite för mycket jobb :)



A short story

Why he keeps making tea I do not understand. He can't drink it, but I have to buy new tea all the time because he keeps using it all up!

It's not like I'm made of money.


I don't know were he came from or what he wants, one morning when I woke up there was a pot of freshly brewed tea on the table and a presence in the house. At first I was quite intimidated, even scared, but I soon calmed down. He seems to be a friendly soul, most of the time hes just muffling about, making pots of tea and the rest of the time he pretty much stays out of my way.


After watching movies like poltergeist my whole life I thought that having a ghost in my house would be more of an inconvenience. I would have thought there'd be more aggression and stuff flying about, cats suddenly appearing and such things. But at the moment things have mellowed down, I'm getting used to his presence and don't think much about it anymore. Of course that could change later on.


At least there is always a fresh pot of tea in the house, and the chap does make very good tea.


I just wish his biscuits were as nice; he almost set the place on fire one night. I think he decided to make scones. Why on earth a ghost would want to make scones at three o'clock in the morning is beyond my capacity for understanding.

He must have panicked when the fire started and was running about making a mess when I woke up. It wasn't a big fire - yet, so I managed to put it out with the dishrag. After that I thought he disappeared but about two weeks later the tea started to show up again. It was almost a relief; I had been quite worried about the old chap.


There are of course disadvantages too, for some reason he does not approve of one of my carpets, so he keeps throwing it out on the street, now I happen to be very fond of this particular carpet, it has a lovely picture of two puppies on it, and I think I should have the right to choose what to put on the floors in my own house!

So he throws it out and I retrieve it, sometimes he is quite persistent and I feel like a golden retriever at the end of the day. But all things considered he's alright, maybe one day I'll find out just how he got here, and why.



Middag i tvättstugan

Det var länge sedan jag gjorde matlåda så idag var det dax





 

Låddan högst upp till vänster har - rödbetor, morötter överst och under sockerärtor och groddar.
Låddan undar innehåller efterrätten - äppelskivor och blandade nötter med torkade tranbär
Stora låddan - inlagd sill, potatis och gräddfil.

YumYum.


Detta inmundigades i tvättstugan medans jag väntade på maskinerna.


Frukost - Elvis style

Rostade mackor med jordnötssmör, banan och riven cheddarost. Chockade dem i mikron i 30 sek och pepprade lite....
inte så äckligt om man skulle kunna tro.

RSS 2.0