En klar, 99 kvar

Hej och godmorgon!

Jag har i många år vägrat avge nyårslöften eftersom "man ändå aldrig uppfyller dem" men har på äldre dar tänkt om. Det är i mitt tycke bra att ha mål och en tidsgräns när sagda mål ska vara uppnådda så jag har börjat med nyårslöften, eller nyårsmål som jag föredrar att kalla dem. För 2010 bestämde jag mig för att läsa 100 nya böcker, jag nådde strax över 50 men iår ska det gå!

Läste ut första boken igår:

Prosten Huuskonens bestialiska betjänt


Arto Paasilina skriver böcker som har en stillsam knäpp humor, något jag gillar skarpt. Jag skrattar inte högt som en del recensenter skriver att de gör men jag läser med ett leende och det är gott nog.

Den här boken handlar om en präst som i 50-års present får en björnunge av sin församling. De allra flesta skulle väl i ett sådant läge göra sig av med björnen men Huuskonen inte bara behåller sin björn, han dresserar den. Huuskonen och hans björn, passande döpt till Fanken, ger sig ut på europaturné där de uppträder med bland annat strykning och böner. Det finns en tjusig kvinnlig björnforskare och en lika tjusig rysk radiotelegrafist så det går ingen nöd på varken präst eller björn.

Arto Paasilina's böcker är ofta galna men alla karaktärer känns naturliga och verklighetsförankrade även om de gör de mest galna saker.

Jag gillade den här boken och ser fram emot nästa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0