Bok Nr 12
Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist.

Sveriges Stephen King!

fem kuddar av fem!


Bok Nr 11

Köp fyra, betala för tre. Snygg framsida och den handlar om en bok. Okidoki =)

Dessutom får du två böcker till priset av en! Du får dels berättelsen om kvinnan som hittar "slutet på mr Y" och de problem hon får på grund av detta och dels får du "slutet på mr Y" som är inkluderad i berättelsen. Men jag varnar dig, boken har en förbannelse över sig så du bör nog läsa den försiktigt!

tre kuddar av fem


Bok Nr 10

Den här boken köpte jag först och främst för att den är så snygg. Jag vet man ska inte döma boken efter omslaget men hallå - svartfärgade snitt är svåra att motstå!

Och tur är det för boken är inte bara snygg på utsidan, den är också riktigt bra.

Den här boken handlar om en man som blir svårt brännskadad och hur han träffar en kvinnlig skulptris som hävdar att de har varit förälskade i tidigare liv. Kvinnan besöker honom på sjukhuset och berättar om sitt långa liv som startar i ett kloster på 1300-talet.

fyra kuddar av fem.


Bok Nr 9


Det var kämpigt i början och jag hade svårt att komma in i berättelsen men till slut måste jag säga att boken är väl värd anstängningen.

Den handlar om magi i England, hur den har förvandlats till enbart teori, tills Mr Norell dyker upp, han praktiserar nämligen magi på riktigt, något som inte har gjorts på så länge i England att man trodde att det inte gick längre. Mr Norell är inte helt sympatisk men inte heller ond. Det som gör boken ovanlig i mina ögon är just att karaktärerna inte är ofelbara, de har kanter i sina personligheter, de är inte perfekta.

Boken är fylld av långa fotnoter med ingånde beskrivningar av mytologin i berättelsen, de saktar upp men tillför även en hel del.

Jag ger den tre och en halv kudde av fem.


Bok Nr 8I den här boken tar döden sig en lärling, som passande nog heter Mort. Det går som man kan förvänta sig mindre bra.

Planer jag har!
Jag har bloggat till och från under flera år nu och inte haft någon direkt inriktning på bloggandet. Det har varit kakor, böcker, foton och allmänt svammel. Den senaste tiden har jag märkt hur den inre kompassnålen börjat peka åt ett specifikt håll. Så inom en någorlunda kort framtid kommer bloggen få en inriktning och fördjupa sig.

Exakt vad det kommer handla om tänker jag inte berätta riktigt än =)


Idag har jag varit energisk och städat ur garderoben samt bloggat ifatt alla böcker jag läst på sistone. Jag är nu uppe i tolv böcker av hundra, ligger efter men jag kämpar på! Jag har lagt ut böckerna med lite mellanrum så det inte blir så enahanda.


RSS 2.0