Nu kan det bara bli bättre...
Försökte baka, gick väl sådär.

En dag när jag hittat det perfekta receptet och bakat några tusen PERFEKTA j-vla kakor, då ska jag se tillbaka på dessa torra små fyrkanter och le överseende.

Men den dagen ligger en bit in i framtiden så just nu skrattar jag mest, en sådan fullkomlig katastrof! Det var roligt att baka dem iaf och roligt ska man ha, det är bra för själen det =)

Hade även hört talas om något som kallas chokladfondant som ska smaka bättre än vanligt fondant som i stort sett bara är socker och alltså smakar blärk. Klart jag måste testa det. Hade ju redan smält choklad till torrkakorna så jag körde på. Recept ska följas ibland, vit sirap är INTE samma sak som majssirap, så nu vet jag det.

Ser fram emot den dagen jag lyckas i köket :)

Det har varit brist på bilder här på sista tiden så här kommer en bild på Hannes, även känd som vedklabben från förra hösten:


Något roligare.

Tada! =)En minimuffins och en woopie paj med lingon/philadelphia ost kräm. Krämen blev helt okej men inget jag skulle bjuda någon på =)

Ny kamera står något högre på inköpslistan än tidigare den bilden blev inte alls som jag ville. Bättre internet behövs också inskaffas å det snaraste, psykbrytet var inte långt bort kan jag säga. Seeegt och tappar anslutningen alldeles för ofta.

Men det blir "enannandag" nu ska jag koka mig en kopp kaffe och glo på lite film som ligger och väntar.


Tjenixen.


Lugn helg

Har det varit, precis vad jag behövde!

Jag har diskat, tvättat. läst och till och med hunnit baka. En riktig myshelg med andra ord. Idag ska jag sticka ut nosen utanför köket tillräckligt länge för att gå och handla lite mat.

Så vad har jag bakat då? =) Cupcakes som blev sisådär bra men det är ju choklad så då går det ju att äta hursomhelst och woopie pies som åtminstone för tillfället ser ut att bli lyckade. Woopie pies är en efterföljae till macarons och är väldigt mycket enklare att göra. Jag följde ett recept jag hittat på www.sockerrus.se.

Har plan för klegget som ska ligga emellan kakorna. Vad sägs om lingon/philadelphia till choklad woopies? Ja jag tror på't! Testa kan man ju alltid.

Om jag hinner/orkar/har lust så kommer det en bild på underverken lite senare.

Hej Svejs!Bok 28 - 35

Hmm, börjar kännas lite stressande nu om jag ska hinna 100 böcker till nyår...men det är iaf fler än förra året =)

28. Hugerspelen av Suzanne Collins
29. Fatta Eld av Suzanne Collins
30. Revolt av Suzanne Collins
31. 39 års krisen av Jane Green
32. Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij
33. Nattpatrullen av Sergij Lukjanenko
34. Gobelängen av Kylie Fitzpatrick
35. Främlingen, Echos Labyrinter 1 av Max Frei

Alla dessa utom 39 års krisen är bra och värda att läsas. Jag tycker det är mycket trevligt att det kommit ryska författare på den svenska marknaden!

Sådär, det var alla böcker jag läst hitintills.


Baka baka liten kaka

Fick en hel kasse äpplen av föräldrarna som nu ska tas omhand. En del går till en clafoutis som består av mandelmassa, grädde, mjölk, ägg, vetemjöl och valfri frukt. Jag valde äpple. Tyvärr satte jag in kakstackaren för högt i ugnen så den är just nu vääääldigt brun på ovansidan och rå undertill.... Men har flyttat ner den så det ska nog gå att äta =)

När jag (som nu) har några minuter över så brukar jag googla lite skoj bilder och dagen tema har varit kakor och andra bakverk. Vill du bli imponerad kan jag föreslå denna sida:

http://www.mikesamazingcakes.com/default.asp?audvar=false

Man tror inte sina ögon!

Min kaka kommer abselut inte se ut sådär men jag hoppas den blir god - det är ju ändå huvudsaken med att baka.


Kartskoj

Hallojsan,

Har hittat ett ställe på nätet där man kan skapa en karta över platser i världen man besökt, här är en länk till min karta:

http://www.travbuddy.com/maps/6347801


Hur ser din karta ut?


RSS 2.0