Doktor vem?


För en tid sedan beställde jag hem Dr Who från Lovefilm, bara för att se vad det var för något. I helgen såg jag sista avsnittet och jag måste erkänna att jag är löjligt förtjust i The Doctor! =) en trailer för säsongen jag sett:
Bok 3 av 100

Dags för lite Andrew Vachss:Jag har läst Andrew Vachss böcker om Burke i flera år men tappade bort honom under flera år. Nu när jag var på biblioteket sist vandrade jag bort mot engelska avdelningen för att leta Neil Gaiman. Där snubblade jag över Andrew Vachss istället, gick ju lika bra det om man säger som så dårå =).

Masked Market är inte den bästa boken i serien, den är en typisk Burke - bok men säger inte egentligen något nytt. Lite tråkigt, jag såg fram emot att hänga lite med Max, the Prof, Burke, the Mole, den ojämförliga Michelle och såklart Mama. Tur att jag har de andra böckerna i hyllan och kan läsa dem närsom helst.

Det som stör mig med den här boken är främst att det känns om Vachss inte riktigt gjort sitt bästa när han skrev den, den är platt både vad gäller språket och historien. Man lär inte känna några karaktärer på djupet och det gör det svårt att engagera sig i boken. Trots det är detta en bra bok, den är bara inte så bra som jag förväntade mig efter att ha läst Vachss andra böcker.

Betyg: Tre kuddar av fem

Andrew Vachss kan vara en ny bekantskap för många, jag rekommenderar hans hemsida:

www.vachss.com

Ett youtube klipp med Andrew Vachss:


Nostalgi


Bok 2 av 100

Även den andra boken för iår var skriven av Arto Paasilinna:Den här boken handlar om när Gud som har blivit utbränd och deprimerad av att försöka få ordning på mänskligheten bestämmer sig för att ta semester i ett år. Att lägga ansvaret för skapelsen på ärkeängeln Gabriel och Profeten Petrus är att begära för mycket av dem, de har redan sina vanliga jobb och skulle inte hinna med. Så de bestämmer sig för att hitta en lämplig vikarie. Valet faller på en finsk kranförare, kanske ett bra val, kanske inte. Roligt blir det i alla fall.

fem kuddar av fem!

Sherlock Holmes 2010Söndagskväll kl 21:00 piip = Sherlock Holmes på SVT 1

Har du inte sett den än?

Då har du missat något, trailer:


The Expendables


filmposter

 

Den var väl rätt dålig. Den handlar om en gäng legosoldater (Stallone & Co) som åker runt i världen och slåss för pengar. På en liten ö möter de en snygg tjej (självklart) och så måste de rädda henne (självklart). Pang pang och explosioner.

Inget nytt men denna typ av filmer tittar iaf inte jag på för att få en bra historia, jag ser dem uteslutande för att jag gillar snyggt koreograferade slagsmål. När de gjorde den här filmen hade de tillgång till både Jet Li och Jason Statham, båda dessa grabbar kan röra sig något som gör klippningen till en ännu större tragedi.

Jag anser att om man ska göra en film kan man visa sin publik lite mer respekt än vad man gjort här. Jag snabbspolade mig igenom halva filmen.

En trailer:

Betyg:
två kuddar av fem

Ps. Det finns en positiv sak med filmen: håll utkick efter stallones bil, den är riktigt grym!


En klar, 99 kvar

Hej och godmorgon!

Jag har i många år vägrat avge nyårslöften eftersom "man ändå aldrig uppfyller dem" men har på äldre dar tänkt om. Det är i mitt tycke bra att ha mål och en tidsgräns när sagda mål ska vara uppnådda så jag har börjat med nyårslöften, eller nyårsmål som jag föredrar att kalla dem. För 2010 bestämde jag mig för att läsa 100 nya böcker, jag nådde strax över 50 men iår ska det gå!

Läste ut första boken igår:

Prosten Huuskonens bestialiska betjänt


Arto Paasilina skriver böcker som har en stillsam knäpp humor, något jag gillar skarpt. Jag skrattar inte högt som en del recensenter skriver att de gör men jag läser med ett leende och det är gott nog.

Den här boken handlar om en präst som i 50-års present får en björnunge av sin församling. De allra flesta skulle väl i ett sådant läge göra sig av med björnen men Huuskonen inte bara behåller sin björn, han dresserar den. Huuskonen och hans björn, passande döpt till Fanken, ger sig ut på europaturné där de uppträder med bland annat strykning och böner. Det finns en tjusig kvinnlig björnforskare och en lika tjusig rysk radiotelegrafist så det går ingen nöd på varken präst eller björn.

Arto Paasilina's böcker är ofta galna men alla karaktärer känns naturliga och verklighetsförankrade även om de gör de mest galna saker.

Jag gillade den här boken och ser fram emot nästa.


RSS 2.0